Sănătatea inimii este extrem de importantă, mai ales pentru zilnic ne confruntăm cu activități stresante, sedentarism și cu alte obiceiuri nesănătoase.
Inima are rolul de a pompa sânge către toate țesuturile și organele din corp și atunci când nu mai funcționează așa cum trebuie, apar o mulțime de probleme, unele chiar incompatibile cu viața.
Arterele sunt vasele de sânge care au rolul de a transporta oxigenul în întregul organism. Înfundarea acestora este o afecțiune numită ateroscleroză, care constă în acumularea unei plăci pe pereții interiori care împiedică circulația normală a sângelui.
Întrucât poate provoca atac de cord, este foarte important să știi care sunt metodele prin care îți poți curăța arterele înfundate, eficient și natural.
Pentru a transmite oxigenul necesar și pentru a evita infarctul și alte probleme grave, este imperativ ca inima să funcționeze la parametri normali. Un prim pas pentru a avea o inimă mai sănătoasă este schimbarea obiceiurilor alimentare, anume renunțarea la alimentele bogate în grăsimi.
O alimentație echilibrată, formată din legume, fructe și carne slabă ajută la scăderea acumulărilor depunerilor de grăsime. Să nu uităm nici de mișcarea zilnică, care poate promova sănătatea inimii.
Poți începe cu plimbări mai lungi după care poți face exerciții de intensitate redusă și ulterior de intensitate mare. Vei observa în scurt timp că starea ta de sănătate se îmbunătățește.
Cele mai importante cauze care duc la înfundarea arterelor
1. Nivelul colesterolului în sânge
Atât creșterea colesterolului rău în sânge cât și scăderea colesterolului bun conduc la formarea plăcii arteriale. Tensiunea arterială crescută este responsabilă de rapiditatea cu care se formează placa pe pereții arterelor și de rigidizarea ei.
2. Fumatul
Fumatul este un obicei nesănătos care contribuie la creșterea riscului de ateroscleroză la arterele inimii, aortei și picioarelor.
3. Diabetul
Un nivel ridicat al zahărului din sânge duce la dezvoltarea plăcii din interiorul vaselor de sânge.
Ateroscleroză – Alți factori de risc
- stresul
- stilul de viață sedentar
- obezitatea
- factori genetici (motiv pentru care este important să cunoști istoricul medical al familiei)
Remediul care ajută la protejarea vaselor de sânge – Metoda super 4
Ai nevoie de 2 linguri de miere naturală, 4 lingurițe de ceai verde, 2 lingurițe de ghimbir ras, 1 ceașcă de stafide și 1 litru de apă plată.
Mod de preparare
Clătește bine stafidele, pune-le într-un vas și toarnă apa peste ele. Lasă pe foc mic aproximativ 15 minute. Transferă stafidele într-un castron și lasă-le să se răcească la temperatura camerei, după care se adaugă ghimbirul ras, mierea și ceaiul verde.
Acoperă cu un prosop și lasă deoparte peste noapte. Dimineața următoare o poți consuma: 200 de ml pe zi, înainte de masă. Vei observa încă din prima zi o doză de energie și metabolismul tău va fi activat.
Un alt remediu care are capacitatea de a curăța arterele este o combinație de plante cu rol antioxidativ: ceai verde, ceai de hibiscus, ceai de mentă și ceai roșu african roibos.
Ceaiul verde are beneficii demonstrate, mai ales în ceea ce privește reducerea nivelului de colesterol total sau colesterol rău și creșterea nivelului de colesterol bun.
Antioxidanții din ceaiul verde reduc riscul apariției cancerului de vezică, stomac, sân, stomac, pancreatic și colorectal. De asemenea, previne și înfundarea arterelor, arde grăsimile și reduce riscul de apariție a unor boli neurologice precum Alzheimer sau Parkinson.
Potrivit studiilor recente, 3 cești de ceai de hibiscus pe zi reduc semnificativ tensiunea arterială la persoanele care au colesterolul mărit și prezintă semne de boli cardiovasculare.
Ceaiul de mentă are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului prin secreția de bilă. Extractul de mentă piperată reduce nivelul trigliceridelor și colesterolului rău și crește semnificativ colesterolul bun la animalele cu diabet.
Ceaiul roșu african, făcut din acele unei plante de tip arbust, reduce și el nivelul colesterolului rău, scade trigliceridele și acizii grași liberi din sânge.
Amestecă 1 linguriță cu vârf de ceai verde cu 1 linguriță de hibiscus, 2 lingurițe de mentă, jumătate pliculeț ceai roșu, un pic de ghimbir și toarnă deasupra 500-600 ml de apă fierbinte. Acoperă și lasă la infuzat 10 minute. Strecoară și bea ceaiul fierbinte și neîndulcit (până la 3 cești pe zi, după mese).
De cele mai multe ori, arterele se înfundă datorită unui nivel foarte crescut al colesterolului și pot cauza afecțiuni grave de tip cardiac și nu numai. Atunci când observi simptomele care arată că arterele tale sunt înfundate, este foarte important să te prezinți la un control medical. Aceste artere înfundate afectează întregul tău organism (inclusiv creierul) din cauza fluxului instabil de sânge.
Artere înfundate – Simptome
- dureri de picioare și senzație de amorțeală la acest nivel
- oboseală accentuată
- angine pectorale (senzația de presiune în piept și zona inimii)
- căderea excesivă a părului
- probleme ale erecției (în cazul bărbaților)
Atunci când pereții arteriali sunt îngroșați din cauza depunerilor, fluxul sanguin este precar și acest lucru duce la oxigenarea slabă a tuturor organelor și la o eliminare slabă a toxinelor.
Sfaturi utile
- redu consumul de grăsimi saturate
- introdu grăsimi sănătoase în dieta zilnică (Omega-3: ulei de pește, măsline, avocado, migdale, semințe de in, ulei de palmier și de cocos)
- crește aportul de vitamina B6, B12, vitamina C (carne, lactate, fructe, legume)
- respectă cele 8 ore de somn zilnic
- renunță la fumat
- fă exerciții fizice (minim 30 de minute în fiecare zi)
- renunță la alcool (poți consuma vin roșu în cantități moderate)
- consumă cereale integrale și alte alimente care conțin fibre solubile
- redu consumul de proteină animală (ouă, lapte)
- bea cafea, ceaiuri și hidratează-te bine cu apă
- controlează-ți periodic nivelul de zahăr din sânge, presiunea arterială și colesterolul