Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Turtițe moi și pufoase (coapte pe tigaie) – Rețetă rapidă, gata imediat (fără drojdie) – Aveți nevoie de 400g făină, 250 ml lapte și…
Ingrediente necesare:
- 400 g făină
- 10 g praf de copt
- 250 ml lapte
- 40 g ulei
- Sare
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol, împreună cu praful de copt. Adăugăm laptele, uleiul și începem să amestecăm cu spatula. După ce aluatul începe să se omogenizeze, îl frământăm cu mâna până la omogenizare.
Îl transferăm pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină și îl întindem într-o formă rotundă.
Decupăm turtele cu o formă rotundă sau cu un pahar și le punem pe un tocător. Adunăm aluatul rămas, întindem și decupăm. Procedăm la fel până se termină aluatul.
Coacem turtele pe o tigaie antiaderentă, uscată, timp de 5 minute pe fiecare parte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!