Rețetă inedită, explicată pas cu pas – Cartofi umpluți cu piept de pui ușor picant, piure și mozzarella
Ingrediente necesare pentru piure:
- 2 cartofi mari
- 10 g unt la temperatura camerei
- 1 linguriță boia
- Jumătate linguriță sare
- 40 ml lapte
- 1 praf de piper negru
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 115 g piept de pui
- 17 g usturoi pisat
- 30 g ceapă tocată mărunt
- 32 g pastă de tomate
- 1 linguriță boia iute
- 1 lingură ardei iute tocat mărunt
- 40 ml lapte
- Mozzarella rasă
Mod de preparare:
Punem cartofii într-o tavă și îi dăm la cuptorul preîncălzit la 210 de grade pentru 60-80 minute.
Între timp, tăiem carnea în bucățele mici. Călim usturoiul într-o tigaie cu ulei încins, împreună cu ceapa. Când ceapa devine translucidă, adăugăm carnea și călim totul împreună până carnea se albește.
Adăugăm pasta de tomate, boiaua, ardeiul, laptele și amestecăm bine. Gătim totul împreună până tot lichidul se evaporă.
Scoatem cartofii de la cuptor, tăiem partea de sus și scobim interiorul, lăsând margini de 5 mm.
Zdrobim cartofii împreună cu untul, boiaua, sarea, piperul și laptele. După omogenizare, transferăm piureul într-un poș.
Umplem cartofii cu piure și cu compoziția de carne. Punem încă un strat de piure deasupra cărnii sau putem pune mozzarella și apoi piure.
Punem cartofii umpluți pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi dăm la cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru aproximativ 15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!