Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tocinei din cartofi (cum făcea bunica) – Cei mai gustoși tocinei se prepară din 1 kg cartofi, 100g cașcaval, 1 ou și…
Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi
- 200 ml ulei
- 100 g cașcaval
- 1 pahar mic smântână
- Sare
- 1 cană făină
- 3-4 căței usturoi
- 1 ou
Mod de preparare:
Curățăm și spălăm cartofii după care îi dăm prin răzătoarea mare. Îi punem într-un bol unde adăugăm și oul, 5 linguri pline de făină, 4 lingurițe sare și smântâna. Amestecăm bine după care mai încorporăm 1-2 linguri de făină, după necesitate.
Încingem uleiul într-un vas. Cu o lingură, punem câte o porție din compoziția de cartofi în ulei. Prăjim tocineii la foc mare, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Îi transferăm pe o farfurie tapetată cu prosoape absorbante, pentru a elimina uleiul în exces.
Servim tocineii cu cașcaval ras, smântână și usturoi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!