Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tort de casă rapid și delicios (fără coacere) – Se prepară din 200g biscuiți, 400g căpșuni, 100g zahăr, 400g cremă de brânză și…
Ingrediente necesare:
- 200 g biscuiți măcinați
- 400 g căpșuni plus pentru decor
- 100 g zahăr tos
- 2 linguri gelatină instant
- 400 g cremă de brânză (sau ricotta sau brânză de vaci)
- 200 ml frișcă lichidă
- 1 tabletă de ciocolată albă
- 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Mixăm căpșunile cu blenderul vertical până obținem un piure. Amestecăm biscuiții măcinați cu 3 linguri de piure de căpșuni și transferăm amestecul într-o tavă de 18 cm tapetată cu hârtie de copt și formăm un blat uniform. Punem feliuțe de căpșuni pe margini.
Punem piureul rămas într-un vas, împreună cu zahărul. Punem vasul pe foc și încălzim compoziția până ajunge la 50 de grade, având mare grijă să nu o fierbem. Adăugăm gelatina instant și amestecăm foarte, foarte bine. Luăm compoziția de pe foc și o trecem printr-o strecurătoare măruntă.
Într-un bol, mixăm crema de brânză împreună cu frișca lichidă. Adăugăm compoziția de căpșuni și omogenizăm cu mixerul. Turnăm compoziția astfel obținută în tavă și dăm tava la frigider pentru 3-4 ore.
Ulterior, îndepărtăm marginile tăvii și hârtia de copt. Topim bucățelele de ciocolată împreună cu laptele (pe baie de aburi), amestecând până la omogenizare. Turnăm glazura pe tort și îl decorăm după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!