Aluatul perfect pentru pandișpan – Rețetă simplă de pandișpan din 6 ouă, 1 pahar de zahăr, 1 pahar de făină, bicarbonat de sodiu și o lingură de oțeț (sau suc de lămâie).
Ingrediente: 6 ouă, 1 pahar zahăr, 1 pahar făină, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (sau o linguriță și jumătate de praf de copt), 1 lingură de oțet concentrație 9% (sau suc de lămâie).
Mod de preparare:
Spargeți ouăle într-un bol adânc – nu este nevoie să separați gălbenușurile de albușuri. Adăugați zahărul și bateți bine cu ajutorul unui mixer, până când obțineți o compoziție aerată, pufoasă (aprox. 2-3 min.) Este important!
Trebuie să bateți, pornind de la cea mai mică viteză a mixerului, crescând treptat până la cea maximă. Adăugați apoi bicarbonatul de sodiu stins cu oțet sau suc de lămâie și amestecați bine. Adăugați și făina cernută și amestecați bine aluatul.
Este de preferat să coaceți acest pandișpan într-o formă cu margini detașabile, tapetată cu hârtie de copt și stropită cu un pic de ulei de floarea-soarelui…
Cel mai simplu este să așezați hârtia pe partea inferioară a formei, să fixați marginile detașabile ale acesteia, apoi să tăiați excesul de hârtie de-a lungul marginii…
Tapetați și marginile formei de copt cu foarte puțin ulei, pentru a evita lipirea aluatului… Turnați aluatul în formă și puneți-l în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius.
Coaceți aproximativ 40-60 minute. Faceți testul cu scobitoarea pentru a verifica dacă pandișpanul este gata. Dacă pandișpanul este gata, scobitoarea va fi uscată atunci când o scoateți din aluat…
Dacă pe scobitoare rămân urme de aluat, atunci trebuie să mai lăsați un pic pandișpanul la cuptor…
La final, scoateți forma din cuptor și așteptați să se răcească câteva minute. Înlăturați marginile detașabile ale formei și lăsați pandișpanul să se răcească complet… După ce s-a răcit suficient, puteți tăia pandișpanul pe orizontală, în 3-4 blaturi.
Să îl folosiți cu drag și să aveți poftă!