Rețetă cu imagini, pas cu pas – Șnițel de pui (în crustă crocantă)– Se prepară din 700g piept de pui, 6 felii de pâine, 2 ouă și…
Ingrediente necesare:
- 700 g piept de pui
- Mărar tocat mărunt
- Zeama de la jumătate de lămâie
- Sare, piper
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță usturoi granulat
Ingrediente necesare pentru panadă:
- 6 felii pâine
- 2 ouă
- 2 linguri smântână
- 1 linguriță boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Tăiem pieptul în felii pe care le frăgezim și le transferăm într-un bol. Adăugăm mărarul, zeama de lămâie, sare, piper, usturoiul granulat și amestecăm foarte bine.
Tăiem pâinea cubulețe și mărunțim în blender. Transferăm într-o tigaie uscată, încinsă și prăjim timp de 2 minute. Batem ouăle, adăugăm boiaua și smântâna și omogenizăm.
Trecem feliile de carne prin ou și prin pesmet după care prăjim șnițelele într-o tigaie în care am topit o bucată de unt.
Savurați cu poftă! Poftă bună!