Rețetă simplă și aromată, explicată pas cu pas, în imagini – Prăjitură de casă Tiramisu
Ingrediente necesare:
- 500 g mascarpone
- 6 albușuri și 1 lingură de zahăr
- 6 gălbenușuri și 6 linguri de zahăr
- 1 praf de sare
- 2 linguri de zahăr pentru cafea
- 500 ml cafea neagră
- 50 ml lichior/ whisky/ rom
- 400 g pișcoturi
- 2 linguri pudră de cacao
- Tavă de 32*23 cm
Mod de preparare:
Punem albușurile în vasul blenderului, împreună cu un praf de sare. Mixăm albușurile spumă tare, încorporând la jumătatea timpului 1 lingură de zahăr. Amestecăm cafeaua caldă cu zahărul și cu lichiorul. Lăsăm să se răcească complet.
Separat, punem gălbenușurile și 6 linguri de zahăr într-un bol. Amestecăm foarte bine, cu un tel, timp de 5-6 minute. Trebuie să obținem o compoziție cremoasă și deschisă la culoare. Încorporăm și mascarpone, folosind o spatulă. La final, încorporăm și spuma de albușuri, în 3 tranșe. Amestecăm ușor, folosind spatula.
Asamblare: punem un strat de cremă în tavă și întindem uniform. Trecem pișcoturile prin cafeaua aromată și le punem în tavă. Întindem încă un strat de cremă, peste pișcoturi. Uniformizăm frumos.
Punem încă un strat de pișcoturi trecute prin cafea și întindem crema rămasă. Dăm tava la frigider peste noapte sau măcar pentru 4-5 ore.
De asemenea, din aceste ingrediente putem pregăti și un desert Tiramisu la pahar.
A doua zi, pudrăm desertul cu pudră de cacao.
Savurați cu poftă! Poftă bună!