Uleiul de ricin oferă multe beneficii pielii și părului, are un conținut bogat de vitamina E și minerale, efect antifungic și antibacterian.
De asemenea, este bogat și în acizi grași Omega-9 și conține substanțe esențiale cu rolul de a contribui la hrănirea părului și a foliculului. Este bogat și în acid ricinoleic care are un efect puternic antifungic și antibacterian și poate distruge ciuperca sau bacteriile care inhibă creșterea naturală a părului.
Datorită faptului că are o consistență groasă, creează un strat protector pe păr cu care previne căderea.
Dacă dorești ca părul tău să aibă un luciu natural, aplică un pic de ulei de ricin pe vârfuri. Pune cam 2 picături de mâini și freacă-ți mâinile după care aplică pe vârfuri.
Pentru regenerarea completă a părului, masează ușor scalpul cu ulei de ricin. Îl poți dilua cu uleiuri cu o consistență mai ușoară (ulei de cocos, de sâmburi de caise) care te va ajuta să întinzi mai bine uleiul de ricin pe suprafața scalpului.
În cazul în care dorești să-ți îngroși părul, folosește uleiul de ricin pur. De asemenea, îl poți aplica și pe gene pentru a contribui și la îngroșarea și întărirea acestora.
Ulei de ricin pentru cicatrici și buze
Uleiul de ricin este o soluție ideală pentru cicatricile cheloide care dispar mai greu, grație capacității sale de a penetra adânc prin multiplele straturi ale pielii. Are un efect de înmuiere cu care ajută la descompunerea țesutului cicatricei și la netezirea ei. Potrivit unor rezultate, uleiul de ricin are un efect stimulant asupra celulelor albe din sânge iar unele studii arată că poate reduce inflamația în țesutul subcutanat, motiv pentru care poate vindeca rapid rănile și poate reduce cicatricile.
De asemenea, se recomandă și în caz de buze uscate sau deshidratate. Acizii grași din conținutul lui vor face buzele netede și moi, regenerate.