Ingrediente necesare
- 4 gălbenușuri
- 100g zahăr
- 120 ml vin Marsala dulce (eu am pus vin alb dulce)
- 450g brânză mascarpone
- 230 ml frișcă
- 300g pișcoturi de șampanie
- 2 linguri de cacao
- 350 ml cafea
Mod de preparare
Se pun gălbenușurile cu zahărul într-un vas, pe baie de abur, se amestecă puțin, se adaugă vinul și se bat cu telul, până când devin spumoase…
Se vede că s-a îngroșat puțin crema și că face cocoloașe… Se dă deoparte și lasă să se răcească…
Se freacă brânză până devine cremă, apoi se adaugă crema de ouă, se omogenizează bine și se incorporează și frișca bătută bine… Eu am amestecat totul cu mixerul…
Pișcoturile se adaugă treptat în cafeaua concentrată și călduță (unul câte unul, câte o secundă), apoi se așează într-o tavă… Eu am folosit un vas yena, în care am pus folie alimentară…
Peste stratul de pișcoturi se adaugă jumătate de cremă, al doilea strat de pișcoturi, apoi se acoperă cu cealaltă jumătate de cremă…
Deasupra se pudrează cu cacao… Se dă la rece cel puțin 3 ore…
Pentru a-l scoate din vas, am pus peste cacao o folie, am dat pe margine cu un cuțit ca să se desprindă, am întors prăjitura pe un platou, apoi pe altul, și am pudrat din nou deasupra…
Savurați cu drag! Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Liliana Botescu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.