Limbricii, giardia lambia sau tenia sunt doar câțiva dintre cei mai comuni paraziți intestinali și fiecare aduce cu sine un set de simptome. De exemplu, giardia cauzează dureri de burtă, urticarie, probleme digestive iar limbricii și teniile pot cauza tuse, dureri de burtă și de cap, amețeală, greață, lipsa poftei de mâncare și slăbire.
Acești paraziți declanșează probleme digestive care afectează sănătatea pe mai multe planuri; în tratamentul acestei categorii de afecțiuni se folosesc vermifugele care distrug organismele parazite din tubul digestiv.
Tinctură de propolis – Efecte spectaculoase
Propolisul are o puternică acțiune vermifugă și este tolerat excelent de către organism în curele de lungă durată. Tratamentul cu tinctură de propolis are efecte spectaculoase în combaterea paraziților intestinali.
Cură cu tinctură de propolis – Rețetă și mod de administrare
Acest remediu se găsește în toate farmaciile și magazinele naturiste, dar se poate prepara și acasă.
Se pun 15 linguri rase de propolis într-un borcan și se adaugă 400 ml de alcool alimentar de 90 de grade.
Borcanul se închide ermetic și conținutul se lasă la macerat 14 zile (se agită zilnic) după care se filtrează, iar tinctura se transferă în sticluțe mici închise la culoare.
Se pun câte 20 de picături de tinctură pe 3 bucățele de pâine (în total 60 de picături la o doză) și se înghit într-o singură repriză, dimineața pe stomacul gol.
Cu 30 de minute înainte de masa de prânz sau a cinei se iau încă 50 de picături puse pe o bucățică de pâine. Cura durează între 2-3 săptămâni.
Atenție!
Cu foarte puține excepții, tinctura de propolis nu se ia diluată în apă deoarece conține anumite substanțe care se întăresc în contact cu apa și devin insolubile (trec prin organism fără efect).
Picăturile de tinctură se administrează mereu puse pe o bucățică de pâine uscată. Nu se vor lua simple, întrucât în contact cu saliva se va produce același efect ca în cazul diluării cu apă.