Rețetă rapidă și aromată, cu imagini, explicată pas cu pas – Biscuiți de casă fini și delicioși, fragezi și gustoși – Biscuiți cu miere
Ingrediente necesare:
- 50 g unt moale
- 50 g zahăr
- 1 ou mediu
- 30-35 g miere (1 lingură)
- 220 g făină, aproximativ
- 1 linguriță praf de copt
Din ingredientele de mai sus obținem aproximativ 25 de biscuiți
Mod de preparare:
Punem untul moale într-un bol. Adăugăm zahărul și amestecăm un pic. Adăugăm mierea și amestecăm din nou. Încorporăm oul, amestecând cu telul până la omogenizare. Adăugăm jumătate din cantitatea de făină cernută împreună cu praful de copt și amestecăm cu telul, asigurându-ne că nu rămân cocoloașe.
Treptat, încorporăm făina rămasă. Inițial, amestecăm cu lingura după care frământăm până obținem un aluat omogen, moale, nelipicios și elastic.
Notă: cantitatea de făină variază în funcție de consistența mierii. Dacă aceasta este mai groasă, va fi necesară mai puțină făină.
Împărțim aluatul în 2 părți egale. Pe suprafața de lucru presărată cu făină, întindem fiecare bucată sub formă de baton lung, aplatizăm suprafața batoanelor cu o racletă sau întindem cu sucitorul până la grosimea de 6-7 mm.
Uniformizăm marginile, aplicăm modelul pe suprafața batonului: trecem cu o furculiță de-a lungul lui. Tăiem batonul în bucățele late de 3 cm și îndreptăm marginile.
După plac, putem aplica modelul cu furculița și de-a latul batoanelor. Transferăm biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coacem biscuiții timp de 10-15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
După coacere, lăsăm biscuiții să se răcească după care îi putem pudra cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!