Rețetă pas cu pas, cu imagini – Rulouri fine și delicate, umplute cu gem – Salvați și încercați rețeta, o să vă placă mult – Rulouri dulci
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 1 praf de sare
- Vanilie
- 1,5 lingurițe praf de copt
- 30 ml lapte
- 80 g zahăr
- 180 g unt
- 460 g făină
- 4 linguri gem
Mod de preparare:
Punem bucățelele de unt moale într-un bol. Adăugăm sare, zahăr tos și vanilat și omogenizăm cu spatula după care mixăm 3-4 minute.
Adăugăm laptele, ouăle și mixăm timp de 2 minute. Încorporăm treptat făina cernută împreună cu praful de copt, frământând un aluat omogen și neted.
Punem aluatul în folie și îl dăm la frigider pentru 30-40 minute.
Împărțim aluatul în două părți. Punem o parte înapoi la frigider și cealaltă parte pe suprafața de lucru presărată cu făină. Întindem într-un dreptunghi subțire, întindem gemul deasupra și rulăm.
Tăiem în bucăți pe care le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Procedăm la fel cu aluatul rămas. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute.
După ce se răcoresc, pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!