Rețetă rapidă, cu imagini, explicată pas cu pas – Rulouri cu piept de pui, ficăței și bacon ușor crocant – Se prepară din 12 felii bacon, 700g piept de pui, 250 g ficăței de pui, 3 căței de usturoi și…
Ingrediente necesare:
- 12 felii subțiri bacon
- 700 g piept de pui, aproximativ
- 250 g ficat de pui
- Jumătate ceapă mare
- 3 căței usturoi
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- Jumătate linguriță coriandru măcinat
- Jumătate linguriță busuioc uscat
- Jumătate linguriță piper negru măcinat
- 1 linguriță și jumătate sare
- 50 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Tăiem pieptul de pui în 12 felii groase de 5-7 mm, le acoperim cu folie alimentară și le frăgezim până devin subțiri. Avem grijă să nu le rupem.
Într-un bol mic, amestecăm boiaua cu coriandrul, busuiocul, 1 linguriță de sare și piperul. Presărăm feliile de carne, pe ambele părți, cu amestecul de condimente. Suprapunem feliile de carne pe o farfurie, le acoperim cu folie alimentară și le dăm la frigider până pregătim umplutura.
Pentru umplutură, punem bucățelele de ceapă și de ficat în vasul blenderului și le pasăm până obținem o compoziție păstoasă. Transferăm compoziția într-o tigaie cu un pic de ulei încins și prăjim pe foc mediu, până tot lichidul din tigaie se evaporă. Adăugăm sare, usturoi pisat, amestecăm și prăjim totul pentru încă 2 minute. lăsăm ficățeii să se răcească.
Scoatem carnea din frigider. Punem câte o lingură de umplutură în apropierea unei margini scurte ale fiecărei felii, îndoim marginile lungi spre interior și rulăm.
Întindem un pic o felie de bacon: în lungime și în lățime, ca să-i mărim suprafața. Înfășurăm în jurul ruloului, acoperindu-l complet. Procedăm la fel cu toate rulourile.
Le prăjim în ulei încins, pe foc mare, până se rumenesc frumos pe toate părțile. Le scoatem din ulei și le transferăm pe o tavă de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, pentru 15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!