Ingrediente:
- 4 kg castraveți
- verdețuri
- boabe de piper negru
- foi de dafin
- usturoi
- 1/3 linguriță sare de lămâie
Ingrediente pentru 1 litru de marinadă:
- 1 litru de apă
- 2 linguri sare neiodată
- 3 linguri zahăr
Mod de preparare:
1. Pentru început, spălăm castraveții și îi așezăm într-un vas cu apă pentru 3 ore.
2. Spălăm borcanele. În fiecare borcan, așezăm câte o frunză de hrean și o legătură de mărar.
3. Repartizăm în mod egal, condimentele rămase.
4. Așezăm castraveții în poziție verticală.
5. Umplem borcanele cu apă fierbinte și le lăsăm 15 minute.
6. Scurgem apa din borcane, o fierbem și o turnăm iarași peste castraveți. Le lăsăm 15 minute.
7. Scurgem apa din borcane. De această dată trebuie să o cântărim. Noi am obținut 2.6 litri de lichid, pe care l-am completat cu 400 ml de apă, ca să fie mai confortabil de calculat cantitățile celorlalte ingrediente ale marinadei.
8. Pentru marinadă, adăugăm sarea, zahărul, sarea de lămâie și amestecăm.
9. Turnăm marinada în borcane, pe urmă le închidem ermetic.