Pentru această rețetă ai nevoie de 2 kg miere de salcâm, 8 gălbenușuri proaspete, 500 ml alcool de 90-95 grade, 300 g hrean dat pe răzătoarea mică și zeama de la 6 lămâi.
Picătură cu picătură, zeama de lămâie și alcoolul se adaugă la gălbenușurile frecate, în așa fel încât acestea să nu se taie.
Se adaugă și hreanul, mierea și se transferă compoziția într-un borcan de sticle care se leagă la gură cu celofan.
Se dă borcanul la frigider unde se lasă la macerat timp de 10-12 zile, la o temperatură de 10-12 grade.
Compoziția se amestecă cu o lingură de lemn din 2 în 2 zile pentru omogenizare.
Se recomandă câte 3 linguri zilnic, pe stomacul gol: dimineața, la prânz și seara, cu 30 de minute înaintea meselor principale.
Acest tratament natural se recomandă pentru toate bolile pulmonare, cancerigene sau nu, și după intervențiile chirurgicale indiferent de complexitatea acestora.
Este un tratament eficient, care se aplică timp de 2 sau 3 luni cu o pauză de 1 lună înainte de a se repeta.