Prăjiturele de casă cu lămâie – Fine, fragede, delicioase și aromate, pur și simplu se topesc în gură!
Ingrediente necesare pentru aluat (18 bucăți):
- 80 g unt
- 100 g zahăr
- 1 ou
- 4 linguri zeamă de lămâie
- 170 g făină aproximativ
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
Alte ingrediente:
- 1 praf ghimbir măcinat – opțional
- 1 praf cardamom măcinat – opțional
- 1 praf curcuma măcinată – opțional
- Coaja rasă de la 1 lămâie
Aceste ingrediente se pot înlocui cu 1 linguriță de „Condimente pentru ceai și cafea Ginger Lemon”
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 200 g lapte condensat
- 4 linguri zeamă de lămâie
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Acest lucru este foarte important.
Mod de preparare:
Pentru aluat, mixăm untul moale împreună cu zahărul și sarea, timp de 2-3 minute, până la omogenizare și până obținem o consistență pufoasă și deschisă la culoare. Adăugăm oul, zeama de lămâie și condimentele opționale. Omogenizăm. Treptat încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt, amestecând cu o spatulă. Vom obține un aluat lipicios, cremos și moale.
Acoperim suprafața aluatului cu folie alimentată și îl dăm la congelator pentru 30-40 minute, timp în care se va întări și va deveni mai stabil.
Pentru cremă, amestecăm cele două ingrediente până la omogenizare. Vom obține o compoziție lucioasă, catifelată și densă. Acoperim suprafața cremei cu folie alimentată și o dăm la frigider pentru 1 oră.
Scoatem aluatul din frigider, luăm câte o linguriță din el și formăm biluțe cu diametrul de 2-2,5mm, cu mâinile unse cu ulei. Transferăm biluțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând suficient spațiu între ele. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 6-7 minute sau până fursecurile trec testul cu scobitoarea și se rumenesc ușor la baza.
Le lăsăm să se răcească, după care lipim 2 câte 2 cu crema pregătită anterior. Decorăm prăjiturelele cu glazură de ciocolată albă sau cu glazură din zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!