Blat pufos, cremă de vanilie, pișcoturi, gem de piersici și frișcă – Prăjitura „Visul Șeherezadei”
Ingrediente necesare pentru blat:
- 10 linguri unt topit
- 200 g făină
- 200 g zahăr pudră
- 6 g praf de copt
- 4 ouă
- 10 linguri apă caldă
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 200 g zahăr tos
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 750 ml lapte
- 800 ml smântână
- 1 pachet pișcoturi
- Gem de piersici
- Pudră de cacao
- Cafea
- Frișcă pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm gălbenușurile spumă împreună cu zahărul pudră. Adăugăm și apa, untul, făina amestecată cu praful de copt și omogenizăm. La final, folosim o spatulă și încorporăm cu grijă albușurile bătute spumă tare.
Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coacem blatul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20 de minute.
Pentru cremă, pregătim o budincă din lapte, praful de budincă și zahăr. Fierbem până se îngroașă după care lăsăm să se răcească. După ce s-a răcit, încorporăm smântâna și amestecăm până obținem o consistență cremoasă.
Întindem un strat de gem peste blatul răcit. Peste gem întindem jumătate din cremă, punem un strat de pișcoturi trecuți prin cafea și întindem crema rămasă. Peste cremă întindem un strat subțire de frișcă. Pudrăm cu pudră de cacao și decorăm cu frișcă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!