Rețetă rapidă, cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitură la tavă, cu brânză dulce și vișine din compot – Prăjitură moale și pufoasă, cu adevărat delicioasă
Ingrediente necesare:
- 200 g brânză dulce de vaci
- 90 g smântână grasă
- 50 g unt moale
- 60 ml lapte cald
- 6 gălbenușuri
- 60 g făină
- 20 g amidon alimentar – opțional (fie punem amidonul, fie punem în total 80g de făină)
- 1 praf de sare
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 6 albușuri
- 70 g zahăr tos sau 140 g dacă preferați prăjiturile mai dulci
- 100-150 g vișine bine scurse de sirop
Mod de preparare:
Înainte cu 1 oră de a începe să pregătim prăjitura, scoatem brânza și smântâna din frigider.
Într-un bol, amestecăm făina cu amidonul și cu sarea. Separat, omogenizăm brânza cu smântâna și cu untul după care încorporăm treptat și laptele. Adăugăm gălbenușurile, făina și zeama de lămâie și omogenizând după fiecare ingredient.
Într-un alt bol, mixăm albușurile spumă tare, încorporând treptat (în 2-3 tranșe) zahărul. În această spumă adăugăm compoziția cu brânză, în 3 tranșe. Omogenizăm după fiecare tranșă.
Transferăm compoziția într-o tavă (20*30 cm) tapetată cu hârtie de copt și punem vișinele deasupra. Punem tava într-o altă tavă mai mare în care turnăm și apă fierbinte. Dăm totul la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, pentru 60-70 de minute aproximativ.
După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească pe un grătar. O pudrăm cu zahăr pudră și, opțional, putem pune câteva bucăți de vișine deasupra.
Savurați cu poftă! Poftă bună!