Acest tort delicios poarta denumirea de prajitura inteligenta intrucat straturile de aluat si crema se vor diviza singure in procesul de coacere, voi trebuie doar amestecati ingredientele conform retetei. Aceasta separare a straturilor se datoreaza din cauza diferentelor de continut de grasime.
Cu aceasta prajitura, vei reusi sa-ti impresionezi prietenii si familia pentru ca niciun tort din comert nu se comporta asa! Un aspect important il reprezinta tava, care trebuie sa fie adanca, indiferent de dimensiuni.
Ingrediente: 4 ouă; 2 pahare de lapte (cald); 1 pahar de apă; 1 pahar de zahăr; 115 gr de făină; 125 gr de unt; 1 linguriță de vanilie.
Mod de preparare:
Albușurile, separate atent de gălbenușuri, le puneți într-un vas uscat. Adăugați un praf de sare și le bateți spumă tare. Topiți și răcoriți untul. La gălbenușuri adăugați apa și zahărul, bateți ingredientele, apoi încorporați untul topit și amestecați.
Turnați laptele în compoziția de gălbenușuri, apoi adăugați făina și amestecați bine aluatul. Adăugați albușurile spumă și amestecați. Turnați aluatul într-o tavă tapetată cu unt și înfăinată. Dați tava la cuptorul preîncins până la 180°C pentru 1 oră.
Lăsați prăjitura inteligentă să se răcească complet, presărați-o cu zahăr pudră și decorați-o după plac. O puteți porționa înainte de servire. Veti obtine un tort delicios cu o umplutura moale si cremoasa.
Poftă bună și spor la gătit!