Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Tort moale și delicat, delicios și aromat – Tort de casă Tiramisu – Se prepară din 2 ouă, 35g făină, 200g mascarpone și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 2 ouă
- 50 g zahăr
- 35 g făină
- 10 g pudră de cacao
- 15 ml lapte
- 15 ml ulei
- 1/ 4 linguriță zeamă de lămâie
- 1 praf de sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 4 g gelatină
- 20 ml apă
- 45 g zahăr
- 2 gălbenușuri
- 200 g mascarpone
- 180 ml frișcă lichidă
Alte ingrediente necesare:
- 4 g cafea instant
- 40 ml apă fierbinte
- 30 ml rom
- Pudră de cacao pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, frecăm gălbenușurile împreună cu zahărul până obținem o compoziție deschisă la culoare și zahărul se dizolvă complet. Încorporăm uleiul după care încorporăm și făina cernută împreună cu pudra de cacao și laptele.
Mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare și cu zeama de lămâie după care încorporăm spuma în compoziția cu gălbenușuri. Amestecăm ușor, folosind o spatulă. Tapetăm baza tăvii cu hârtie de copt și ungem marginile cu ulei și tapetăm cu făină. Transferăm aluatul în tavă și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 30-40 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte: blatul este gata atunci când trece testul cu scobitoarea.
Pentru cremă, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până zahărul se dizolvă complet. Punem gelatina în apă, o lăsăm să se umfle după care o adăugăm în compoziția cu gălbenușuri. Punem compoziția pe baie de aburi și o încălzim până se îngroașă. Lăsăm compoziția să se răcească după care încorporăm și mascarpone și frișca bătută. Dăm crema la frigider pentru minim 1 oră.
Tăiem blatul în două. Punem o farfurie pe unul dintre blaturi și tăiem marginile în așa fel încât să fie cu 1 cm mai mic decât celălalt blat. Punem blatul mai mare în tavă și îl însiropăm cu amestecul de cafea și rom.
Întindem jumătate din cremă peste blat după care punem blatul mai mic la mijloc. Îl însiropăm și întindem și crema rămasă. Pudrăm tortul cu un strat fin de pudră de cacao după care îl dăm la frigider peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!