Rețetă pas cu pas, cu imagini – Fină și cremoasă, moale și delicată – Prăjitură de casă – Rețetă fără coacere, fără făină
Ingrediente necesare pentru blat:
- 200 g napolitane cu ciocolată
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 5 albușuri
- 300 g zahăr pudră
- 100 ml apă
- 10 g gelatină (sau 15 g agar-agar)
- 20 g pudră de cacao
- 100 g ciocolată
- 80 g unt
Mod de preparare:
Zdrobim napolitanele cu blenderul vertical și transferăm într-o formă detașabilă de 18 cm. Formăm un blat uniform.
Dizolvăm gelatina în apă și o lăsăm deoparte până se umflă.
Mixăm albușurile spumă tare încorporând treptat zahărul pudră.
Topim gelatina (fără să o fierbem!) și o încorporăm în spuma de albușuri.
Turnăm jumătate din compoziție în formă.
În cealaltă jumătate încorporăm pudra de cacao după care o turnăm în formă. Amestecăm ușor cele două compoziții. Dăm prăjitura la frigider 30 de minute.
Îndepărtăm forma și decorăm cu glazură de ciocolată. Pentru glazură, topim bucățelele de ciocolată împreună cu untul și amestecăm până la omogenizare.
Savurați cu poftă! Poftă bună!