No menu items!
More

    Ruladă ecler, cu cremă delicioasă de lapte și unt – Atât de fină și de fragedă, pur și simplu se topește în gură

    Ingrediente pentru cremă:

    • 400 ml lapte
    • 2 ouă
    • 80 g zahăr
    • 10 g zahăr vanilat
    • 35 g amidon
    • 40 g unt

    Ingrediente pentru aluat:

    • 2 ouă
    • 100 g apă
    • 50 g unt
    • 1 g sare
    • 3 g zahăr
    • 70 g făină

    Mod de preparare:

    1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul, amidonul și amestecăm bine.

    2. Punem laptele la fiert, pe urmă îl turnăm peste compoziția de ouă. Amestecăm bine până la omogenizare.

    3. Punem compoziția pe foc mic și amestecăm până când obținem o cremă densă și omogenă. La final adăugăm untul și amestecăm.

    4. Pentru aluat, turnăm apa într-un bol. Adăugăm sarea, zahărul, untul, amestecăm bine și punem compoziția la fiert, pe foc mic. Treptat adăugăm făina și amestecăm până când obținem un aluat fin și lucios.

    5. Turnăm aluatul într-un bol. Adăugăm 2 ouă și amestecăm.

    6. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 190 de grade, timp de 15 minute.

    7. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, tapetăm blatul cu cremă și formăm rulada, pe care o punem la frigider 2 ore.

    Să o savurați cu drag! Poftă bună!

    Must read

    You might also likeRELATED
    Recommended to you