Prăjitură cremoasă și delicioasă – Prăjitură de casă cu nucă de cocos și ciocolată
Ingrediente necesare pentru stratul 1:
- 7 albușuri
- 300 g zahăr
- 100 g fulgi de cocos
- 5 linguri făină
Ingrediente necesare pentru stratul 2:
- 4 ouă
- 5 linguri zahăr tos
- 4 linguri făină
- 1 lingură pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 7 gălbenușuri
- 7 linguri lapte
- 6 linguri zahăr pudră
- 250 g unt
- 100 g ciocolată neagră pentru decor
Mod de preparare:
Pentru stratul 1, mixăm spumă tare albușurile împreună cu zahărul. Folosim o spatulă și încorporăm fulgii de cocos și făina. Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă după care transferăm compoziția în ea.
Pentru stratul 2, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul. Încorporăm pudra de cacao și făină și transferăm peste stratul cu cocos. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem până stratul de deasupra se rumenește frumos.
Pentru cremă, punem gălbenușurile, zahărul și laptele pe baie de aburi. Amestecăm până obținem o cremă densă pe care o lăsăm să se răcească.
Separat, mixăm spumă untul moale. Adăugăm și crema și omogenizăm. Întindem peste blatul din tavă și decorăm cu ciocolată topită.
Savurați cu poftă! Poftă bună!