Prăjitură de casă cu mandarine, cremă de vanilie și frișcă – Se prepară din 5 ouă, 250g făină, 100g nucă, 500g brânză de vaci și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 5 ouă
- 200 g zahăr tos
- 250 g făină
- 100 g nucă
- 2 lingurițe praf de copt
- 200 ml apă caldă
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 300-350 ml lapte
- 500 g brânză de vaci, moale
- 150-200 g zahăr pudră, după gust
- 100 g unt
- 2 conserve mandarine
Alte ingrediente necesare:
- 500 ml frișcă lichidă
- Ciocolată rasă
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă albușurile împreună cu un praf de sare. Adăugăm treptat și zahărul și mixăm până obținem o spumă tare și lucioasă. Încorporăm treptat gălbenușurile, mixând la cea mai mică viteză. Încorporăm și nuca, apa și la final făina amestecată cu praful de copt.
Transferăm compoziția pe o tavă de 30*40 cm tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 15-20 de minute. După coacere, scoatem tava din cuptor, lăsăm blatul să se răcească, îndepărtăm hârtia de copt și punem blatul înapoi în tavă.
Pentru cremă, scurgem siropul din compot. Amestecăm siropul cu lapte cât să obținem 500 ml de lichid. Adăugăm praful de budincă, amestecăm foarte bine și punem la fiert. Când budinca se îngroașă, o luăm de pe foc.
Amestecăm budinca caldă cu cubulețele de unt, până la omogenizare. Lăsăm să se răcească, amestecând-o periodic.
Mixăm brânza împreună cu zahărul pudră după care încorporăm treptat budinca. Adăugăm și bucățelele de mandarine și amestecăm ușor.
Întindem crema cu mandarine peste blat, uniformizăm și dăm prăjitura la rece pentru 1-2 ore.
Ulterior, întindem frișca bătută spumă peste stratul de cremă și decorăm cu ciocolată rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!