Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitură de casă cu brânză dulce și căpșuni – Se prepară din 200g făină, 50g migdale, 250g brânză de vaci, 400g căpșuni și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 200 g făină
- 50 g migdale măcinate
- 150 g unt rece
- 100 g zahăr pudră
- 1 gălbenuș
- 1 lingură smântână dacă este necesar
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 250 g brânză de vaci
- 100 g zahăr
- 4 ouă
- 40 g praf de budincă de vanilie
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 250 ml frișcă bătută spumă un pic mai moale
Ingrediente necesare pentru decor:
- Gem roșu
- 400 g căpșuni
- Tort gelee roșu – jumătate pachet
Mod de preparare:
Pentru blat, cernem făina într-un bol. Adăugăm untul rece și amestecăm cu mâna până obținem un aluat nisipos. Adăugăm migdalele măcinate, zahărul pudră, gălbenușul și frământăm un aluat omogen, adăugând și 1 lingură de smântână.
Întindem aluatul în formă rotundă, pe suprafața de lucru presărată cu făină. Întindem aluatul la o mărime un pic mai mare decât tava (noi am folosit o tavă rotundă de 24 cm, unsă cu unt). Transferăm aluatul în tavă, formând și margini uniforme. Înțepăm aluatul cu o furculiță, din loc în loc și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 10 minute.
Pentru umplutură, mixăm frișca spumă. Separat, mixăm ouăle până la omogenizare. Punem brânza într-un bol, adăugăm coaja de lămâie, zahărul tos, praful de budincă, zahărul vanilat, ouăle mixate și omogenizăm. Transferăm compoziția peste frișcă și omogenizăm din nou.
Turnăm umplutura în tavă și dăm înapoi la cuptor, la 170 de grade, pentru 45 de minute aproximativ. După coacere, îndepărtăm inelul tăvii și ungem suprafața cu un strat de gem. Decorăm cu jumătăți de căpșuni.
Punem jeleul în 100 ml de apă. Adăugăm 1 lingură de zahăr și punem pe foc mic, până ajunge aproape de punctul de fierbere. Ungem feliile de căpșuni cu jeleul pregătit.
Savurați cu poftă! Poftă bună!