Ingrediente pentru blat:
- 6 albușuri de ou
- 250 g zahăr
- 250 g miez de nucă
- 2 linguri făină
Ingrediente pentru cremă:
- 6 gălbenușuri de ou
- 2 linguri de lapte
- 140 g zahăr
- 50 g ciocolată albă
- 150 g margarină
Mod de preparare:
1. Pentru blat, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, miezul de nucă, făina și amestecăm foarte bine. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.
2. Pentru cremă, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm laptele, ciocolata, margarina și amestecăm bine. Punem compoziția la fiert, pe foc mic și mixăm până la omogenizare.
3. Pentru a forma prăjitura, tapetăm blatul cu crema pregătită anterior. Adăugăm un strat de glazură de ciocolată și punem prăjitura la frigider pentru câteva ore. La final, decorăm cu miez de nucă.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!