Rețetă simplă și ușoară, cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Pogăcele de casă cu cartofi – Pogăcele gustoase și savuroase – Rețetă de salvat și încercat, neapărat!
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 200 g cartofi fierți și pasați
- 120 g untură de porc sau 150 g unt
- 30 g drojdie proaspătă
- 100 ml lapte cald
- 1 linguriță zahăr
- 1 ou pentru aluat
- 1 ou pentru uns amestecat cu boia de ardei dulce
- 2 lingurițe sare
Mod de preparare:
Punem un pic de zahăr, drojdia, 2 lingurițe de făină și laptele într-o cană. Amestecăm până la omogenizare și lăsăm drojdia să se activeze.
Cernem făina într-un bol. Adăugăm sarea, untura, cartofii pasați, oul, amestecul de drojdie și frământăm până obținem un aluat omogen. Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl mai frământăm un pic, formând o bilă.
Punem aluatul într-un bol, acoperim cu un prosop curat de bucătărie și îl lăsăm la dospit, la loc cald, până își dublează volumul.
Transferăm aluatul înapoi pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină. Îl întindem la o grosime de 1,5-2 cm și facem niște tăieturi superficiale pe suprafața lui. Decupăm pogăcelele cu o formă rotundă sau cu un pahar și le transferăm pe tava unsă cu unt.
Ungem pogăcelele cu ou bătut amestecat cu boia. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 20-25 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!