Rețetă fără coacere – Desert cremos cu mere și glazură de ciocolată
Ingrediente necesare:
- Biscuiți simpli
- 250 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru stratul cu mere:
- 500 g mere
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic budincă de vanilie
- Aproximativ 100 ml de apă
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 plic budincă de vanilie
- 500 ml lapte
- 200 g unt
- Zahăr tos după gust
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 100 ml frișcă lichidă
- 100 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Spălăm și curățăm merele de coajă după care le dăm prin răzătoarea mare. Le punem într-un vas și le călim timp de câteva minute după care adăugăm apa amestecată cu zahărul pudră și cu pudra de budincă.
Notă: dacă merele lasă multă zeamă, scoatem un pic din lichid și mai adăugăm praf de budincă în vas.
Pentru cremă, amestecăm praful de budincă cu zahărul după care, amestecând continuu, turnăm treptat și laptele. Punem pe foc mediu și fierbem până budinca se îngroașă după care o lăsăm să se răcească. Mixăm untul spumă după care încorporăm budinca răcită. Omogenizăm.
Pentru glazură, punem pe baie de aburi bucățelele de ciocolată împreună cu frișca lichidă. Amestecăm până la omogenizare.
Asamblare: un strat de biscuiți, un strat de mere, un strat de cremă, un strat de frișcă, glazură. Dăm desertul la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!