Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Salată cu verdeață și usturoi (pentru iarnă) – Salată de ardei gras – Aveți nevoie de 1,5 kg ardei, 150 ml oțet, 120g zahăr, 100g sare, 70g pătrunjel și…
Ingrediente necesare:
- 1,5 kg ardei gras
- 70 g pătrunjel
- 1 căpățână usturoi
- 1 ardei iute
- 1 L apă
- 100 g sare
- 120 g zahăr
- 2 frunze dafin
- 1 linguriță coriandru
- 10 boabe de piper negru
- 120 ml ulei
- 150 ml oțet
Mod de preparare:
Spălăm și curățăm ardeii după care îi tăiem în sferturi.
Pentru marinadă, punem apa într-o cratiță. Adăugăm sarea, zahărul, uleiul, oțetul, frunzele de dafin, piperul boabe, coriandrul și amestecăm. Punem cratița pe foc și așteptăm ca marinada să dea în clocot. Reducem focul la mediu și punem ardeii în marinada, în tranșe. Acoperim cratița cu capac și fierbem ardeii timp de 2-3 minute, după care îi scoatem pe o farfurie.
Într-un bol, amestecăm verdeața tocată cu ardeiul iute tocat mărunt și cu feliuțele de usturoi. Punem un strat de ardei într-un vas și presărăm deasupra un pic din amestecul de ardei iute. Repetăm straturile după care turnăm marinada deasupra.
Acoperim cu capac și lăsăm totul să se răcească complet după care dăm la frigider pentru minim 12 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!