Printre cele mai populare legume din întreaga lume găsim și morcovul. Este foarte sănătos și oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Siropul de morcov tratează răceala, gripa și calmează tusea. Este ideal pentru a trata problemele respiratorii și este o armă puternică împotriva răcelilor, mai ales în perioada rece din an.
Morcovii stimulează și vederea și sistemu imunitar, îmbunătățesc calitatea vederii, elimină secrețiile din organism și furnizează cantități semnificative de vitamina A, C și din complexul B.
Sirop de morcovi – Ingrediente, mod de preparare
Pentru a prepara acest sirop, aveți nevoie de 5 morcovi, 4 linguri de miere și zeama de la 1 lămâie.
Bucățelele de morcov se pun la fiert, se lasă la răcit și se strivesc cu furculița. Se încrorporează zeama de lămâie și mierea și compoziția se dă la frigider, acoperit cu capac.
La nevoie, se recomandă 5 linguri în fiecare zi. Acest sirop poate ameliora și durerea și inflamația din oase, mușchi și articulații, calmează nervii, tratează anxietatea și reduce stresul.
Tratează și arsurile la stomac, gastrita, refluxul gastric și oferă doza zilnică necesară de energie.