Pentru a pregăti dulceață de morcovi, ai nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente
1 kg de morcovi
1 kg de zahar
2- 4 lamai
2 cani de apa
coaja de lamaie rasa
Cum se prepară?
Morcovii se curata de coaja (se razuiesc cu un cutit), se spala si se taie dupa preferinta rondele, cubulete sau se pot da pe razatoarea mare.
Intr-o cratita se dizolva bine zaharul in apa, se adauga 3 lamai curatate de coaja si taiate cubulete (fara samburi) si se fierb la foc mic aproximativ 30 de minute, pana cand se formeaza un sirop.
Cand siropul de zahar s-a mai legat se adauga cubuletele de morcov si coaja de lamaie rasa si se continua fierberea pana cand morcovul este bine fiert si siropul este bine legat (aproximativ 60 de minute).
Cand dulceata de morcovi este gata se adauga zeama de la o lamaie, se mai dau cateva clocote si se ia vasul de pe foc. Dulceata de morcovi se pune fierbinte in borcane si se inchid bine borcanele cu capace.
Poftă bună!