Usturoiul macerat în rom ajută la ameliorarea și la tratarea mai multor boli.
Atenție însă: deoarece este un remediu puternic, nu trebuie consumat prea des ci doar o dată la cinci ani.
Usturoiul are beneficii uriașe pentru sănătate iar această rețetă este eficientă în caz de reumatism, artrită, boli de plămâni, ateroscleroză, hemoroizi, gastrită și impotență.
De asemenea, acest macerat stimulează metabolismul, ajută în curele de slăbire și îmbunătățește vederea și auzul.
Se prepară din 350 grame de usturoi și 200 ml de rom. Usturoiul se curăță și se pisează. Se adaugă romul, se transferă într-un borcan care se închide etanș și se lasă la macerat timp de 10 zile.
Ulterior, se strecoară și se combină cu apă.
Se recomandă o picături într-un pahar cu apă înainte de micul dejun, 2 picături într-un pahar cu apă înainte de prânz, respectiv 3 picături într-un pahar cu apă înainte de cină.
Tratamentul durează 12 zile.