Ingrediente pentru aluat:/strong>
- 200 ml lapte cald
- 50 g zahăr
- 1/2 linguriță drojdie
- 1 ou
- 1/3 linguriță sare
- 450 g făină
- 70 g unt
Ingrediente pentru umplutură:
- 300 g brânză de vaci
- 70 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 lingură smântână
- 1 gălbenuș
- 50 g stafide
- 110 g iaurt
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm laptele cald. Adăugăm drojdia, zahărul și lăsăm compoziția 10 minute.
ADVERTISEMENT
2. Adăugăm oul, sarea, făina, untul și amestecăm foarte bine. Lăsăm aluatul 40 de minute.
3. Întindem aluatul într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui pahar, decupăm cerculețe.
4. Pentru umplutură, amestecăm toate ingredientele menționate anterior. Repartizăm compoziția pe bucățelele de aluat.
5. Lipim părțile laterale și așezăm pachețelele pe o tavă de copt.
6. Tapetăm cu un ou bătut și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 35 de minute.