Rețetă pas cu pas, cu imagini – Copănele de pui la cuptor – Se prepară din 7-8 copănele, iaurt, muștar, usturoi, zeamă de lămâie și condimente
Ingrediente necesare:
- 7-8 copănele pui
- Sare, piper, boia de ardei dulce
- 1 cutie iaurt
- 1 lingură pătrunjel verde tocat mărunt
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 3 căței usturoi
- 1 linguriță muștar
- 1 praf de sare
- Unt
- Pesmet
Mod de preparare:
Condimentăm copănelele pe ambele părți cu sare, piper și boia. Lăsăm deoparte timp de 20 de minute.
Într-un bol, amestecăm iaurtul cu pătrunjelul, zeama de lămâie, usturoiul pisat, muștarul și un praf de sare.
Trecem copănelele prin amestecul de iaurt, prin pesmet și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Punem câte o bucățică de unt pe fiecare și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 40 de minute.
Savurați cu poftă, alături de garnitura preferată!
Poftă bună!