Cheesecake de casă, cu zmeură – Se prepară din 365g biscuiți, 750g cremă de brânză, 3 ouă, 75g zmeură și…
Ingrediente necesare pentru blat (tavă de tort de 26 cm):
- 365 g biscuiți de ovăz
- 70 g unt topit
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 750 g cremă de brânză Philadelphia
- 250 g zahăr
- 3 ouă
Alte ingrediente necesare:
- 75 g zmeura
- 1,5 linguri zahăr
Mod de preparare:
Punem la fiert zmeura împreună cu zahărul după care trecem compoziția prin sită.
Pentru blat, amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit și transferăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt. formăm un blat uniform și coacem timp de 10 minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Mixăm crema de brânză împreună cu zahărul. Treptat încorporăm și câte un ou. Adunăm crema de pe marginile bolului și mai mixăm câteva secunde. Transferăm crema peste blatul din tavă și dăm tava de masă de câteva ori pentru a elimina posibilele bule de aer.
Învelim bine tava în folie de aluminiu (3-4 straturi) ca apa să nu ajungă înăuntru. Cu o linguriță, punem compoziția de zmeură pe cremă și amestecăm ușor cele două compoziții, folosind o scobitoare.
Punem tava pe o tavă mai mare și turnăm în tava mare aproximativ 500 ml de apă fiartă. Dăm totul la cuptorul preîncălzit la 165 grade, pentru aproximativ 30 de minute.
După 30 de minute, acoperim tortul cu folie de aluminiu și mai coacem pentru încă 35 de minute. Dăm tortul la frigider pentru minim 6 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!