Desert aromat, cu caramel și cafea – Desert de casă fără coacere
Ingrediente necesare (tavă de 20*15 cm):
- 400 g biscuiți cu caramel
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 70 g ciocolată cu lapte
- 100 ml cafea
- 500 ml frișcă lichidă
- 100 g zahăr
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 50 g ciocolată neagră
- 80 g ciocolată cu lapte
- 100 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Pentru cremă, amestecăm bucățelele de ciocolată cu cafeaua fierbinte, până la omogenizare. Începem să mixăm frișca lichidă după care încorporăm treptat și zahărul, mixând continuu până obținem o spumă tare. La final, încorporăm și ciocolata cu cafea, folosind o spatulă.
Punem un rând de biscuiți în tavă, formând un blat uniform. Întindem jumătate din cremă peste stratul de biscuiți. Peste cremă punem încă un strat de biscuiți și acoperim cu crema rămasă. Peste cremă punem încă un strat de biscuiți.
Pentru glazură, punem bucățelele de ciocolată într-un vas. Turnăm frișca fierbinte peste ciocolată și amestecăm până la omogenizare. Întindem glazura astfel obținută peste stratul de biscuiți din tavă.
Dăm prăjitura la frigider peste noapte sau măcar pentru 6 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!