Chec pufos și delicios, la tavă
Ingrediente necesare:
8 ouă
12 linguri făină
16 linguri zahăr
8 linguri ulei
8 linguri lapte
3 linguri pudră de cacao
1 plic praf de copt
1 esență de rom
1 esență de lămâie
100 g nuci tocate mărunt
Mod de preparare:
Începem prin a separa gălbenușurile de albușuri.
Începem să batem albușurile spumă tare, adăugând treptat și zahărul, după care punem și gălbenușurile, laptele, uleiul și batem până la omogenizare.
La sfârșit, adăugăm și făina cernută și amestecată cu praful de copt și amestecăm cu o spatulă de silicon.
Împărțim compoziția astfel obținută în două părți: în prima parte adăugăm esența de lămâie, amestecăm bine și turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
În a doua jumătate adăugăm pudra de cacao dizolvată în 2 linguri de lapte și esența de rom.
Turnăm compoziția de cacao, cu grijă, în tavă. Presărăm nucile tocate mărunt și rumenite la cuptor.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem timp de 20 de minute.
Înainte de a servi, pudrăm cu zahăr pudră.
Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!