În ultimii ani au apărut din ce în ce mai multe cazuri de ficat gras și acest lucru este din cauza consumării alimentelor nesănătoase. Persoanele diagnosticate cu boala ficatului grad se confruntă cu simptome precum stare de vomă, dureri de cap și oboseală.
Iată cel mai bun remediu natural pentru ficatul gras
Se prepară din 2 sfecle roșii medii, 2 lămâi și 2 cești cu apă minerală. Sfecla se curăță de coajă, se taie bucăți și se mixează în blender până se transformă în piure. Se adaugă zeama de lămâie, apa și se amestecă bine. Băutura se consumă de 3 ori pe săptămână pentru a purifica organismul și sângele. Are o acțiune puternică detoxifiantă, eliminând grăsimea depusă la nivelul ficatului.
Iată încă o rețetă, la fel de eficientă
Se prepară din 2 lămâi, 2 cești de suc proaspăt de mere, jumătate cățel de usturoi, 500 ml suc de pătrunjel, 80 ml ulei de măsline, 1 ceașcă de ceai din plante și 1 bucățică mică de rădăcină de ghimbir. Toate ingredientele se amestecă în blender și băututa se consumă 5 zile la rând, cu 2 ore înainte de mese. Curăță ficatul și îmbunătățește vizibil starea lui.
Sfecla este o legumă cu puteri miraculoase care ar trebui consumată cât mai des:
- Sursă de nitrați naturali și antioxidanți – stimulează eliberarea oxidului nitric, îmbunătățește circulația sanguină
- Extrem de bogată în vitaminele necesare pentru buna funcționare a organismului: vitamina A, B1, B2, C, E, acid folic și fibre, magneziu, fosfor, cupru, fier; conține cea mai mare cantitate de vitamina K dintre toate legumele
- Scade tensiunea arterială, protejează de bolile cardiovasculare – dilatează arterele, împiedică formarea cheagurilor și depunerea colesterolului, ajută la întărirea mușchiului inimii
- Are efect antiinflamator, bun remediu pentru epuizarea fizică; efect energizant
- Recomandat persoanelor cu tulburări ale glandei tiroide (datorită conținutului de iod)