Rețetă pas cu pas, cu imagini – Caserolă gustoasă și savuroasă, merită încercată – Cartofi cu carne tocată la cuptor (în vas yena)
Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi fierți
- 500 g carne tocată
- 2 cepe
- 4 linguri ulei
- Sare, piper, boia de ardei dulce după gust
- 600 ml smântână sau lapte
- 1 lingură unt
- 3 linguri ulei
- 3 căței usturoi
- 1 lingură făină
- 80 g cașcaval ras
- 1 roșie
Mod de preparare:
Punem carnea tocat într-o tigaie cu 4 linguri de ulei încins. Adăugăm ceapa tocată mărunt, condimente amestecăm și prăjim totul împreună.
Curățăm cartofii fierți, tăiem în rondele și punem într-un vas yena uns cu unt. Transferăm amestecul de carne și ceapă peste cartofi. Acoperim cu încă un strat de cartofi.
Pentru sos, punem untul și 3 linguri de ulei într-o tigaie. Când untul se topește, adăugă usturoiul tocat mărunt și îl prăjim timp de câteva secunde. Adăugăm făina și amestecăm, după care adăugăm și smântâna. Amestecăm până sosul se îngroașă după care îl condimentăm după gust.
Turnăm sosul în vas, peste cartofi. Peste sos presărăm cașcavalul ras și punem felii de roșii deasupra. Dăm vasul la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!