Spumă delicioasă de ciocolată cu frișcă și zmeură – Desert la pahar
Ingrediente necesare:
- 3 gălbenușuri
- 1 ou
- 50 ml apă
- 120 g zahăr tos
- 200 g ciocolată neagră
- 200 ml frișcă lichidă
- Zmeură și frișcă pentru decor
Mod de preparare:
ADVERTISEMENT
Punem apa și zahărul într-un vas și începem să încălzim amestecul, până la 121 grade.
Mixăm bine oul împreună cu gălbenușurile după care adăugăm treptat siropul fierbinte și mixăm până obținem o spumă moale.
Putem mixa și pe baie de aburi, important este ca ouăle să fie proaspete.
Topim bucățelele de ciocolată pe baie de aburi după care încorporăm în spumă.
La final încorporăm și frișca bătută spumă tare.
Transferăm spuma de ciocolată în paharele pregătite și decorăm cu frișcă și zmeură.
Savurați cu poftă! Poftă bună!