Prăjitură cu foi fragede cu miere și cremă de vanilie – Se prepară din 2 ouă, 450g făină, 2 linguri miere, 250g unt și…
Ingrediente necesare pentru foi:
- 50 g unt
- 2 linguri miere
- 180 g zahăr pudră
- 2 ouă
- 2 linguri pudră de cacao
- 450 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță scorțișoară
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 1 lingură făină
- 600 ml lapte
- 300 ml frișcă lichidă
- 200 g unt
- 150 ml smântână
- 100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru foi, topim untul pe baie de aburi. Adăugăm mierea, zahărul, ouăle, pudra de cacao și omogenizăm. Lăsăm să se răcească după care mixăm spumă.
Într-un bol, amestecăm făina cu praful de copt, un praf de sare, scorțișoara după care încorporăm și amestecul de unt și ouă. Frământăm până obținem un aluat omogen după care îl împărțim în 3 părți egale și lăsăm deoparte timp de 30 de minute. Întindem bucățile la mărimea tăvii ( 30*20 cm ) și coacem foile pe rând, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 10-10 minute.
Pentru cremă, amestecăm laptele cu frișca lichidă. Adăugăm praful de budincă, făina și amestecăm bine să nu rămână cocoloașe. Punem pe foc și fierbem până se îngroașă.
Mixăm untul spumă împreună cu zahărul. Treptat încorporăm și budinca și smântâna, mixând până obținem o compoziție cremoasă.
Împărțim crema în două, umplem foile și dăm prăjitura la frigider peste noapte. Decorăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!