Rețetă pas cu pas – Ardei gras la borcan (pentru iarnă) – Încercați rețeta, o să vă placă mult!
Ingrediente necesare:
- 2 l apă
- 1,5 linguri zahăr
- 1,5 sau 2 linguri sare
- 2-3 boabe de piper negru
- 2-3 frunze de dafin
- 50 ml oțet
- 1 kg ardei gras
Mod de preparare:
Spălăm ardeii după care îndepărtăm tulpinile și semințele. Îi punem într-o cratiță mare și turnăm apă clocotită peste ei. Îi lăsăm în apă pentru 15 minute, timp în care se vor înmuia. Între timp, sterilizăm borcanele și capacele.
Pentru marinadă, punem apa, boabele de piper, sarea și frunzele de dafin la fiert. După ce marinada dă în clocot, o fierbem timp de câteva minute. La final adăugăm și oțetul și amestecăm.
Umplem borcanele cu ardei, turnăm și marinada și le închidem ermetic cu capacele sterilizate. Le întoarcem cu susul în jos, le învelim cu o pătură și le lăsăm să se răcească lent. A doua zi le putem depozita în cămară sau pivniță.
Savurați cu poftă! Poftă bună!