Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Aluat dospit – Rețeta pe care o folosesc de cele mai multe ori, îmi place mult – Se prepară din 550g făină, 7g drojdie uscată și…
Ingrediente necesare:
- 300 ml apă caldă
- 2 linguri zahăr tos
- 7 g drojdie uscată
- 4 linguri făină
- 550 g făină
- 1 linguriță sare
- 4 linguri ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Turnăm apa caldă într-un bol adânc. Adăugăm 2 linguri de zahăr și amestecăm până zahărul se dizolvă complet. Adăugăm drojdia, amestecăm până se dizolvă după care încorporăm și 4 linguri de făină. Lăsăm deoparte pentru 10 minute.
Încorporăm o parte din făina cernută după care adăugăm sarea, uleiul și amestecăm cu o lingură. Adăugăm făina cernută rămasă, frământând un aluat omogen, neted și moale.
Transferăm aluatul într-un bol curat, uns cu un pic de ulei. Ungem și aluatul cu un pic de ulei și acoperim bolul cu folie alimentară sau cu un prosop curat de bucătărie. Punem bolul într-un loc cald și lăsăm aluatul la dospit timp de 1 oră sau până își dublează volumul.
Aluatul este perfect pentru pizza, cornuri sau orice produs de patiserie.
Savurați cu poftă! Poftă bună!