O dietă echilibrată este cheia pentru o viață lungă și sănătoasă. Dar știai că femeile au nevoie de mai mult calciu decât bărbații? Da, necesitățile nutriționale sunt diferite pentru femei și bărbați.
Să vedem care sunt alimentele pe care femeile ar trebui să le consume în fiecare zi…
1. Sparanghelul
Are cel mai mare conținut de antioxidanți dintre toate legumele, este încărcat cu acid folic (util femeilor în timpul sarcinii), protejează bebelușul de posibile defecte congenitale și este o sursă bună de estrogen (pentru femeile care au trecut printr-o histerectomie). Are grijă de sănătatea inimii, are proprietăți antiinflamatorii și reduce semnele de îmbătrânire.
2. Ciocolata neagră
Are grijă de sănătatea inimii și menține sub control tensiunea arterială. Stimulează eliberarea de endorfine în corp, ceea ce te va face să te simți relaxată și fericită.
3. Afinele
Conțin antioxidanți și toți nutrienții și vitaminele esențiale necesare pentru detoxifiere pentru o sănătate optimă. Stimulează sistemul imunitar, previn infecțiile tractului urinar și oferă energie.
4. Usturoiul
Conține vitaminele C și B6, mangan și alți nutrienți esențiali. Gestionează tensiunea arterială, previn hipertensiunea și cresc producția de estrogen.
5. Legumele cu frunze verzi
Varza kale, spanacul și salata verde sunt printre cele mai bogate în nutrienți. Reduc inflamația și riscul de obezitate, au grijă de sănătatea inimii și îmbunătățesc funcțiile cerebrale. Sunt pline de fier, magneziu, calciu și vitamina A, minerale esențiale pentru femei.
6. Lintea
Femeile ar trebui să o consume în fiecare zi sau cel puțin de 3 ori pe săptămână, mai ales cele trecute de 40 de ani.
Mențin senzația de sațietate, au un conținut generos de proteine și pot înlocui cu succes carnea roșie.
7. Semințele de in
Sunt încărcate cu proteine, carbohidrați, fibre și numeroase alte minerale și vitamine importante care susțin sănătatea creierului, țesuturilor și altor organe.
De asemenea, promovează o piele și un păr sănătos, îmbunătățesc funcția cognitivă, elimină toxinele și grăsimile din organism și mențin sănătatea intestinelor.
8. Cartofii dulci
Conțin o cantitate mare de vitamina B6, care este excelentă pentru creier. Sunt încărcați cu fibre care au grijă de sănătatea intestinului și proteine care sunt necesare pentru menținerea mușchilor.
Conțin și fier care ajută la promovarea fertilității la femei, și vitamina A care protejează ochii, pielea și tractul urinar la femei.
9. Iaurtul simplu
Consumul unei căni de iaurt simplu, degresat, va satisface cantitatea zilnică necesară de calciu la femei.
Este o modalitate excelentă de a-ți menține sistemul nervos sănătos.
10. Ouăle
Ouăle sunt pline de nutrienți esențiali pentru sănătatea femeilor, nutrienți care au fost asociați cu reducerea riscului de cancer la sân.
Conțin Omega-3, fosfor, proteine de înaltă calitate și toți aminoacizii esențiali de care organismul are nevoie.
11. Legumele
Dezechilibrele hormonale la femei pot declanșa afecțiuni precum inflamația pielii, acneea, eczema și fluctuațiile în greutate. Consumul de legume va gestiona diabetul și va stabiliza nivelurile de glucoză din sânge.
Legumele sunt surse excelente de antioxidanți, sunt sărace în grăsimi și bogate în proteine și fibre, reduc șansele de apariție a bolilor cardiovasculare la femei.
12. Nucile
Nucile oferă mai multe beneficii pentru sănătate: controlul greutății, reducerea riscului de dezvoltare a cancerului și îmbunătățirea funcției cognitive. De asemenea, luptă împotriva depresiei.
13. Migdalele
Migdalele sunt o sursă puternică de nutrienți, au grijă de sănătatea inimii și ajută la reducerea semnificativă a ridurilor.
Grație conținutului de acid folic, susțin o sarcină sănătoasă și reduc șansele de malformații congenitale.
14. Legumele crucifere
Combinația legumelor crucifere (conopida, varza, frunzele de varză, rucola, broccoli și bok choy) cu alte legume colorate (ardeiul galben, morcovii etc.) va furniza toate vitaminele și mineralele importante.
Consumate în mod regulat, reduc riscul de cancer la sân, inflamația și reglează zahărul din sânge, au grijă de sănătatea inimii.