Ficatul este un organ extrem de important, responsabil de filtrarea sângelui, de producerea și stocarea proteinelor și de îndepărtarea toxinelor. Deși are capacitatea de a se autocurăța, această funcție poate fi afectată negativ de factori precum: alimentația necorespunzătoare, stresul, stil de viață nesănătos, obiceiuri proaste. Astfel, necesită ajutor în plus pentru a evita saturația toxinei și dezvoltarea bolilor.
Iată 4 ceaiuri care curăță în profunzime ficatul:
Ceai de sparanghel
Se fierbe 1 mână de sparanghel verde proaspăt și spălat bine în câteva căni de apă, timp de 5 minute.
După ce se răcorește se adaugă 1 plic de ceai de mușețel pentru aromă. Se strecoară, se îndulcește cu miere și se bea dimineața pe stomacul gol.
Sparanghelul este cunoscut pentru capacitatea sa excelentă de detoxifiere. Ajută la eliminarea toxinelor prin urnă, la descompunerea alcoolului și îmbunătățește activitatea enzimatică a ficatului.
Ceai de ciulinul laptelui și mentă
Se fierbe 1 linguriță de ciulinul laptelui în 500 ml de apă timp de câteva minute. După ce se răcorește se adaugă 1 plic de ceai de mentă pentru aromă. Se strecoară, se îndulcește cu un pic de miere și se beau 2 căni pe zi, într-un tratament de minim 1 lună.
Ceai de păpădie
Se fierbe 1 mână de rădăcini de păpădie într-un litru de apă, se lasă să se răcească după care se strecoară și se îndulcește cu miere. Se bea de 3 ori pe zi într-un tratament de minim 14 zile.
Pentru un gust mai plăcut, se poate adăuga și un pic de mentă, mușețel și / sau miere.
Păpădia este de ajutor în eliminarea toxinelor din sânge, are proprietăți antiinflamatorii și diuretice, utile în tratarea unei game largi de probleme.
Ceai de mușețel și sfeclă elvețiană
Se pregătește sfecla, se toarnă apă clocotită deasupra ei și se adaugă și un plic de ceai de mușețel. Se lasă la fiert timp de câteva minute după care se strecoară și se îndulcește cu miere. Se consumă seara, după cină.
Sfecla elvețiană are un conținut ridicat de vitamina A și C, magneziu, fier, calciu și antioxidanți și este una dintre cele mai bune alimente curățătoare. Se poate consuma fiartă sau se poate folosi și zeama pentru curățarea ficatului și rinichilor.