Varianta 1

Ingrediente:

  • 3-4 dovlecei
  • 1 linguriță paprika
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță ulei
  • 50 g cașcaval

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem dovleceii bețișoare de 5 cm.

2. Într-un bol, turnăm uleiul. Adăugăm condimentele, cașcavalul dat prin răzătoare, usturoiul zdrobit și amestecăm bine. Dăm fiecare fiecare bucățică de dovlecel prin ametecul obținut și le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 15 minute.

Varianta 2

Ingrediente:

  • 2-3 dovlecei
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură pesmet
  • 2 ouă
  • 1 lingură smântână
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1/2 linguriță usturoi praf

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem dovleceii bucățele. Îi așezăm într-un bol, adăugăm sare și amestecăm.

2. Așezăm bucățile de dovlecel într-o pungă. Adăugăm făina și amestecăm bine. Separat, batem ouăle cu smăntână, sare, turmeric, usturoi.

3. Dăm bucățile de dovlecel prin compoziția de ouă, pe urmă prin pesmet. Le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și le coacem la temperatura de 220 de grade, timp de 10 minute.