Prăjitură la tavă, cremoasă și delicioasă– Se prepară din 8 linguri făină, 8 linguri zahăr pudră, 200g unt și…
Ingrediente necesare pentru blatul alb:
- 3 gălbenușuri
- 4 linguri zahăr pudră
- 4 linguri făină
- 1 lingură lapte
- 2 linguri ulei
- Jumătate lingură esență de rom
- Jumătate plic praf de copt
- 3 albușuri
Ingrediente necesare pentru blatul cu cacao:
- 3 gălbenușuri
- 4 linguri zahăr pudră
- 4 linguri făină
- 1 lingură lapte
- 2 linguri ulei
- Jumătate lingură esență de rom
- Jumătate plic praf de copt
- 3 albușuri
- 1 lingură pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 6 gălbenușuri
- 6 linguri zahăr tos
- 3 linguri amidon de porumb
- 3 linguri făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 L lapte
- 200 g unt
Ingrediente necesare pentru bezea:
- 6 albușuri
- 600 g zahăr pudră
- Zeama de la 1 lămâie
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 100 g ciocolată neagră
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Începem cu crema.
Mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul tos și cel vanilat. Adăugăm un pic de lapte, făina amestecată cu amidonul și amestecăm până la omogenizare. Punem pe foc laptele rămas și începe să fiarbă adăugăm compoziția de gălbenușuri. Amestecăm continuu și fierbem până se îngroașă. Lăsăm să se răcească.
Mixăm spumă untul moale după care o încorporăm în crema răcită și omogenizăm. Vom obține o cremă moale și omogenă.
Pentru blatul alb, mixăm spumă tare albușurile. Într-un bol, amestecăm toate celelalte ingrediente iar la final, folosind o spatulă, încorporăm și spuma de albușuri. Transferăm compoziția într-o tavă de 20*40 cm tapetată cu hârtie de copt și coacem blatul timp de 15-20 de minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Procedăm la fel și coacem și blatul cu cacao.
Pentru bezea, batem spumă albușurile împreună cu zahărul și cu zeama de lămâie, pe baie de aburi.
Pentru glazură, topim bucățelele de ciocolată împreună cu uleiul pe baie de aburi, amestecând continuu până la omogenizare.
Asamblare: blat cu cacao, cremă, blat alb, bezea, glazură.
Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!