Ruladă fină de nucă cu umplutură de frișcă – Se prepară din 40g făină, 80g zahăr, 30g nucă, 300 ml frișcă și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 125 g albușuri
- 80 g zahăr tos
- 30 g nucă măcinată
- 40 g făină
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 250-300 ml frișcă lichidă
- 1-2 linguri zahăr tos
Mod de preparare:
Setăm cuptorul la 200 de grade și tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Mixăm albușurile spumă tare împreună cu zahărul: începem la viteză mică după care mărim treptat. Folosim o spatulă și încorporăm făina și nuca.
Transferăm compoziția în tava pregătită și uniformizăm. Dăm tava la cuptor pentru 10-12 minute.
După coacere, pudrăm blatul din tavă cu zahăr pudră și răsturnăm pe un o bucată de hârtie de copt. Îndepărtăm hârtia pe care s-a copt.
Pentru umplutură, mixăm frișca împreună cu zahărul și întindem peste blatul rece. Rulăm cu ajutorul hârtiei de copt și dăm la frigider. Înainte de servire pudrăm cu zahăr pudră.
Notă: putem adăuga în frișcă și 50 g de ciocolată neagră sau cafea.
Savurați cu poftă! Poftă bună!