Daca va gandeati la aceasta rulada diplomat, dar nu aveati o reteta potrivita iata ca acum puteti face rapid un desert racoros cu frisca si fructe proaspete. Se prepara rapid si cu siguranta va fi indragita de toata lumea…
Ingrediente: (pentru 2 rulade)
- 10 oua
- 1 pic de sare
- 200 grame de zahar
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingura de esenta de vanilie
- 8 linguri de faina alba
- 3 linguri de cacao
Ingrediente umplutura:
- 1 litru de smantana pentru frisca
- 150 grame de zahar
- 1 portocala mare
- 1 copot de ananas, cateva cirese pentru decor si colorant verde.
- 8 grame de gelatina
Mod de preparare:
Bateti albusurile spuma impreuna cu cele 150 de grame de zahar si praful de sare.
Separat galbenusurile se freaca cu 50 grame de zahar ramas si cacaoa pana ce devine o pasta spumoasa apoi le puteti adauga peste spuma de albusuri.
Puneti apoi si esenta de vanilie, faina si praful de copt.
In tava de aragaz tapetata in prealabil cu hartie de copt puneti jumatate din compozitie si dati la cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de 15 minute.
Apoi coaceti si cealalalt blat la fel, respectand timpul de coacere sa nu se prajeasca prea tare.
Scoateti apoi blatul si cat e cald rulati-l intr-un prosop de bucatarie umezit si lasati-l asa sa se raceasca.
Intre timp puneti gelatina la hidratat si bateti smantana pentru frisca spuma impreuna cu zaharul.
Dizolvati gelatina hidratata in putina apa calduta, cam 3 linguri nu mai mult si puneti peste frisca, amestecand usor.
Desfaceti apoi blatul din prosop si intindeti frisca peste el.
Adaugati straturi de fructe (portocala, ananas) si rulati.
Cu restul de frisca ramasa ornati ruladele cum va place si puteti adauga si ciocolata rasa sau chiar fructe confiate. De asemenea, pentru un plus de culoare adaugati 3 linguri de colorant verde sau orice alta culoare doriti in putina frisca si ornati deasupra dupa bunul plac, decorati cu cirese sau adaugati si putin sirop de ciocolata…
Se lasa la frigider timp de 2 ore apoi se poate servi cu drag.
Sa o savurati cu drag! Pofta buna!